Blei ligt in de supermarkt!

Bij Blei doen we dingen het liefst rechtstreeks. Mede daarom haalden een aantal schakels uit de traditionele keten, waardoor de eieren van Blei slechts een korte weg afleggen voordat ze bij jou op het bord liggen. Rondom de feestdagen brachten we die zienswijze voor het eerst in de praktijk. Net voor kerst rolden de eerste bleitjes over de nieuwe sorteermachine, werden ze verpakt én leverden we ze persoonlijk af bij een nabijgelegen supermarkt.

Passen en meten
Het was nog even passen en meten om onze nieuwe sorteermachine – de MOBA PRIMA 2000 – op tijd werkend en afgemonteerd te hebben om onze belofte waar te kunnen maken. We riepen namelijk al een tijdje dat Blei nog voor de kerstdagen in het supermarktschap te vinden zouden zijn. Dat bleek uiteindelijk geen loze belofte, want op woensdag 23 december rolden de eerste eitjes met PlanetProof-keurmerk over de machine.

Early adopter
Nog geen etmaal nadat deze eitjes werden gelegd, liep de eerste consument er mee de supermarkt uit. Het is geen toeval dat we daarbij kozen voor de vestiging van Jumbo aan de Deurnese Stationsstraat. Filiaalmanager Han Philipsen was er als de kippen bij toen de plannen rondom Blei vorm kregen, en bleef sindsdien erg enthousiast over ons concept. Ook de scharreleieren van Janssen Ei vond je al bij deze supermarkt.

Meer supermarkten
De komende dagen beginnen we voorzichtig met het bevoorraden van een aantal andere regionale winkels. Je herkent onze (bl)eitjes daar aan het PlanetProof-keurmerk, maar ook aan het opvallende display waarin we ze uitstallen.