Blei makers

Peter Janssen

Jelle van Hees

Daisy Ripmeester-Lommen

Hennie de Hen

Peter JanssenDirecteur


Hoewel Blei een jonge onderneming is, zijn de initiatiefnemers zeer ervaren binnen het pluimvee. Peter Janssen zelf is al zijn hele leven actief in de sector, en kan bogen op een schat aan ervaring. Na het afronden van de HAS nam hij geleidelijk aan het familiebedrijf over van zijn vader. Peter bleek al snel niet alleen pluimveehouder, maar ook een geboren ondernemer. Blei is daar het bewijs van.

Peter Janssen

Jelle van HeesBedrijfsleider


Jelle is sinds 2009 in dienst bij Peter. Hij begon als dierverzorger en is sinds 2011 actief als bedrijfsleider op één van de twee locaties van Janssen Ei. Binnen Blei is hij vaak het eerste aanspreekpunt voor de klanten, en zorgt hij ervoor dat alles op de werkvloer op rolletjes loopt. Daarnaast houdt hij zich bezig met het maken van content voor bijvoorbeeld de social-mediakanalen en deze website. Komt die opleiding journalistiek die hij ooit volgde toch nog van pas.

Jelle van Hees

Daisy Ripmeester-LommenVerkoop


Daisy is enkele dagen per week aan de slag voor Blei. Ze ondersteunt Peter met alle sales-activiteiten. Zo is ze voor potentiële klanten het eerste Blei gezicht die ze zien. Om vervolgens samen met Peter verder te praten wie Blei is en wat we kunnen betekenen.

Daisy Ripmeester-Lommen

Hennie de HenBleitjeslegger


Zonder onze kippen zouden we nergens zijn. Want zij zijn het die ons elke dag voorzien van de allerlekkerste eitjes. Zij zijn eigenlijk de échte bleimakers. Hennie de Hen heeft een leeftijd tussen de 17 en 90 weken. Zij is de eerste weken van haar leven grootgebracht op een steenworp afstand van Blei. In haar vrije tijd houdt ze graag theekransjes met haar vriendinnetjes in de stal. Hennie voelt zich kiplekker als ze vroeg op stok en vroeg uit de veren is.

Hennie de Hen