Deze kruidenomelet kent vele voordelen. Hij is lekker, hij is gezond én hij is ook nog eens hartstikke arm aan calorieën. Daarbij kun je hem prima de avond van tevoren maken en de volgende dag tijdens de lunchpauze opeten. Warm of koud, net waar jij zin in hebt!


Afbeelding dient ter illustratie.

Porties: 1 omelet
Bereidingstijd:
20 minuutjes
Moeilijkheidsgraad:   

Wat neem je mee in je winkelmandje?
– 2 bleitjes
– 2 eetlepels melk
– 1 sjalotje
– 1 eetlepel olijfolie
– Verse peterselie
– Verse basilicum
– Peper en zout

Stappenplan
Met behulp van onderstaande vijf stappen tover je binnen een mum van tijd zo’n heerlijke kruidenomelet op tafel. Een keer variëren? Voeg eens wat groenten toe aan je mengsel!

Stap 1.
Hak de basilicum en peterselie fijn en snipper het sjalotje..

Stap 2.
Breek de (bl)eitjes in een kom en klop ze los. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer het geheel inclusief de melk goed door.

Stap 3.
Voeg de basilicum, peterselie en het sjalotje toe aan het mengsel en roer het nogmaals door.

Stap 4.
Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en giet het mengsel in de pan.

Stap 5.
In tien minuten tijd bak jij je omelet lekker goudbruin. Bon Appetit!