Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op een menukaart tijdens een vakantie in Engeland: egg-in-a-hole. En anders vond je ongetwijfeld één van de vele andere namen die dit gerecht draagt terug op de kaart. Egg-in-a-basket bijvoorbeeld, of bullseye eggs. Voor het gemak maken we er hier maar gewoon ‘ei-in-een-gat’ van. Wel zo makkelijk, en laat dat nou precies bij dit heerlijk gerecht passen. Want zelf maken is een eitje.


Afbeelding dient ter illustratie. 

Porties: 2
Bereidingstijd:
10 minuten
Moeilijkheidsgraad:   

Wat neem je mee in je winkelmandje?
– 2 bleitjes
– 100 gram versie spinazie
– 2 tomaten
– 4 sneetjes brood
– 1 rijpe avocado
– Zwarte  peper en zout
– Olijfolie

Stappenplan
Het bereiden van ei-in-een-gat is hartstikke eenvoudig. Aan de hand van acht stappen toveren we samen in een paar minuten tijd zo’n heerlijk ontbijtje op tafel!

Stap 1.
Neem twee van de vier boterhammen en haal er in het midden een ronde uit. Dit kan bijvoorbeeld door een drinkglas te gebruiken.

Stap 2.
Rooster de andere twee boterhammen tot deze goudbruin en krokant zijn. In de koekenpan (vergeet de olijfolie niet), of in het broodrooster. Beide opties zijn prima!

Stap 3.
Neem de twee sneetjes van stap 1 en rooster ze met een scheutje olijfolie aan één zijde goudbruin in de koekenpan.

Stap 4.
Draai de twee sneetjes om en breek de (bl)eieren in de rondjes. Op een laag vuur laat je dit vervolgens een aantal minuten garen. Om het proces een beetje te versnellen doe je een deksel op de pan.

Stap 5.
Terwijl je boterhammen langzaam meer kleur krijgen in de pan heb je mooi de tijd om de avocado te bereiden. Snijdt deze doormidden, verwijder de pit en maak plakjes van het overgebleven vruchtvlees. Dit verdeel je over de twee eerder geroosterde boterhammen.

Stap 6.
Was de verse spinazie en verdeel ook deze over je geroosterde boterhammen.

Stap 7.
Hetzelfde geldt voor de tomaat. Wassen en verdelen maar!

Stap 8.
In de tussentijd hebben de boterhammen met ei-in-een-gat mooi kunnen garen in de pan. Je brengt ze naar wens op smaak met peper en zout en legt deze vervolgens bovenop de geroosterde boterhammen met avocado, sla en tomaat. Doorsnijden alsof het een tosti is, uitserveren en je kunt aanvallen!