Of je ze nu eet als ontbijt, tussendoortje of  als toetje: een Franse crêpe kan eigenlijk altijd. Toch vinden wij de flinterdunne pannenkoekjes het allerlekkerst op de ontbijttafel. Vooral omdat ze bij uitstek geschikt zijn om te combineren met verschillende soorten fruit, noten en andere toppings. Heerlijk! Bijkomend voordeel? Je kunt crêpes prima een dag van tevoren al bereiden, om ze de volgende ochtend op te peuzelen.

Afbeelding dient ter illustratie. 

Porties: 10
Bereidingstijd: 15 minuutjes (let op: beslag moet een uur rusten in de koelkast)
Moeilijkheidsgraad:  

Wat neem je mee in je winkelmandje?
– 4 bleitjes
– 60 gram gesmolten boter
– 500 milliliter melk
– ¼ theelepel zout
– 3 eetlepels suiker
– 200 gram bloem
– 1 klontje bakboter

Stappenplan
Deze traditionele Franse crêpes staan binnen een kwartiertje op tafel aan de hand van ons eenvoudige stappenplan. Alles klaar staan? Koken maar!

Stap 1.
Doe een kwart van de melk samen met de bloem, het zout, de suiker en 4 bleitjes in een kom en meng het geheel.

Stap 2.
Beetje bij beetje voeg je al mixend de rest van de melk toe tot je een klontervrij beslag hebt. Ten slotte giet je de gesmolten boter erbij en klop je het geheel goed door.

Stap 3.
Laat het beslag minimaal een uur rusten in de koelkast. Dek de kom daarbij goed af.

Stap 4.
Het soort pan dat je gebruikt om je crêpes te bakken maakt niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat deze een goede antiaanbaklaag heeft.

Stap 5.
Smelt op middelhoog vuur een klontje boter in de pan.

Stap 6.
Met een pollepel giet je een beetje beslag in de pan. Verdeel het geheel over de bodem.

Stap 7.
Na een kleine minuut bakken is de bovenkant van de Franse crêpe droog. Tijd om de crêpe om te draaien!

Stap 8.
Na een half minuutje bakken is ook deze zijde gereed. Smullen!