Ons verhaal

Rechtstreeks

Bij Blei hebben we een aantal schakels uit de traditionele keten gehaald. Het resultaat daarvan is dat de eieren van Blei rechtstreeks van de boer bij jou komen. Ze gaan niet eerst naar de opslag of een pakstation elders. Op die manier is er geen overbodig transport én zijn de eieren zo vers als maar kan!

Duurzaam

Onze eieren komen van kippen die worden gehouden volgens de strenge certificeringsnormen van het On the Way to PlanetProof-keurmerk. We zijn er trots op dat we als één van de weinige pluimveehouderijen in Nederland dit stempel verdienen. Onze stallen liggen bovendien vol met zonnepanelen, waardoor we volledig opereren op groene energie.

Persoonlijke aanpak

Wij geloven in het opbouwen van een band met de mensen waarmee we zaken doen. Jullie zijn het immers, die Blei bestaansrecht geven. We streven dan ook naar een relatie voor de lange termijn. Uiteraard geven we onze klanten graag de kans om zelf te ondervinden hoe het gesteld is met onze betrouwbaarheid, kennis en kunde. Qua benodigde certificering en ervaring zit je bij ons hoe dan ook goed.

Omega-3

Eieren zijn van nature een bron van gezonde vitamines en mineralen. Dankzij speciaal samengesteld voer waarin onder andere lijnzaad één van de grondstoffen vormt, zijn de eitjes van Blei ook nog eens verrijkt met de nodige Omega 3-vetzuren. Een vetzuur dat ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar wat wel erg belangrijk is om binnen te krijgen. Door het eten van de eitjes van Blei, bijvoorbeeld!

 

  • Enkel binnenruimte
  • 8 kippen per m2

Ons assortiment

  • Binnen- en buitenruimte
  • 6/7 kippen per m2 – met vrije uitloop

Oorsprong

Blei is een initiatief van pluimveehouder Peter Janssen uit het Limburgse Ysselsteyn. Peter (1976) is al zijn hele leven actief binnen de sector, en kan bogen op een schat aan ervaring. Logisch, want hij groeit van kinds af aan op tussen het pluimvee. Zijn ouders beginnen in 1966 met het houden van legkippen. Na tien jaar wordt Peter geboren, en al gauw is ook hij dagelijks in de stal te vinden. Na het afronden van de HAS neemt hij het stokje langzaam maar zeker over van zijn ouders.
Het familiebedrijf maakt in al die jaren een enorme ontwikkeling door. Daar waar pa en ma in de jaren ’60 met zo’n drieduizend legkippen begonnen, zijn het er inmiddels een veelvoud. Het is met name Peter die met zijn ondernemersdrift verantwoordelijk is voor het laten groeien van het bedrijf, kansen ziet en weet te verzilveren. Met het Blei-concept brengen we het aantal kippen op het bedrijf terug naar een lager aantal. Door de keten te verkorten en onze kippen een gezond en duurzaam eitje te laten leggen gaan we het bedrijf toekomstbestendig maken met respect voor dier, mens en milieu.